NOUTĂȚI

               LICEUL NOSTRU

MECC.png
DGETS.png
Primaria.png
E - scoala.png
Educatie online.png

ATENȚIE!

În baza ordinului DGETS nr. 1382 din 24.11.2021 „Cu privire la rezultatele Concursului Limba și literatura română „Lectuariada Publică pentru juniori și seniori”, ediția a XX-a, online”, aducem felicitări pentru deținerea locului II, grupului „Experții”, elevii din clasa a X-a „A”: Goga Denis, Baerle Adrian, Rotaru Cristian, Balica Cătălina, Sărăteanu Nicoleta, Corolenco Adelina, Abdel Ibrahim, Trandafir Estera, Ciobanu Vladislav, Bruma Daniela, Hristev Elizaveta, Jantuan Alina, Pușcariov Arina și profesoarei de Limba și literatura română: Țîpu Valentina, pentru performanțele obținute și promovarea valorilor educative prin lectură.

51 de ani de activitate pe tărâmul pedagogiei.

La data de 5 octombrie, de Ziua Profesorului, Asociația Obștească „Ștefan cel Mare” a omagiat 30 dintre cei mai iscusiți profesori și manageri școlari, cu Insigna de Onoare a asociației. La festivitate a fost onorată și Doamna Ana Gheorghița, directorul instituției noastre, acordândui-se Insigna Ștefan cel Mare, pentru muncă profesionistă și prodigioasă, 51 de ani de activitate pe tărâmul pedagogiei.

Univers pedagogic titlu.JPG
Univers pedagogic Goldur.JPG
244688197_3832194250215357_2769886572026307428_n.jpg
244655641_3832195520215230_9183054990589904892_n.jpg
Toti profesorii 2.jpg
Caleidoscopul evenimentelor Sem I 2021 

La o ceașcă de lectură în biblioteca „Vasile Minte”

Astăzi la 1 decembrie, când întreaga simțire românească își poartă straiul de sărbătoare, Instituția Publică Liceul Teoretic ,,Principesa Natalia Dadiani” jubilează evenimentul Marii Uniri prin acțiune și anume sfințirea de către preotul Serghei a Bibliotecii recent renovate. Această oază de remediere spirituală prin terapia lecturii va purta numele profesorului cu har dumnezeiesc, Vasile Minte, care a trudit neobosit la propășirea prin educație, la reîntregirea neamului românesc prin păstrarea limbii, istoriei și dragostei față de țară. Destinu-i hărăzit în cartea vieții, nu a fost nici pe departe ușor, Dumnezeu binecuvântându-l cu darul să aducă lumină în vremuri de întuneric și din lumina sa a dat și altora, crescând generații prin cântec, dans, poezie, scenă, dragoste pentru natură, căci a fost și profesor de biologie și geografie. A fost și un mare istoric, știind să discearnă adevărul de minciună, să concluzioneze în baza faptelor trăite, să prezinte prin exemplu un model de demnitate umană și atitudine civică de înalt calibru. Odată cu renovarea bibliotecii și a sălii de lectură s-a lansat cenaclul literar-artistic cu o primă ediție, în care au fost depănate amintiri din povestirea autobiografică ,,Puntea vieții mele” de Vasile Minte, renumit pedagog, eminent al învățământului și a culturii din Republica Moldova. Volume de carte românească, asemeni azimelor sfinte, abia așteaptă să impresioneze elevii și profesorii, care vor vorbi despre rostul cărților citite, aici, acasă la noi, pe cele două maluri ale Prutului, la celelalte ediții ale cenaclului literar-artistic ,,La o ceașcă cu lectură în biblioteca Vasile Minte”..

Revista electronică transfrontalieră ȘCOALA PRIETENILOR

A fost lansată revista electronică transfrontalieră ȘCOALA PRIETENILOR, inițiată de IPLT „Principesa Natalia Dadiani” în colaborare cu DGETS a consiliului municipiului Chișinău, Colegiul Național Roman Vodă, Roman, România, LT „Gh. Asachi” Herța, Cernăuți și IPLTRF „Gh. Asachi”, Chișinău.

Dragi elevi, stimați profesori sunt așteptate și articolele Dumneavoastră.

Puteți lua cunoștință cu conținuturile revistei accesând linkul

logo.JPG
163 ani de la Unirea Principatelor 
Hotararea.PNG

Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău informează că Comisia extraordinară de sănătate publica a municipiului Chișinău a emis o nouă hotărâre prin care vizitele in instituțiile de asistență medicală primară se va efectua în baza.....

Apasă butonul 

Istorii de viață cu Maria Stoianov. Invitată - Ana Gheorghița

ghid anticovid.png

COVID-19 afectează persoanele în moduri diferite.

Majoritatea persoanelor infectate vor dezvolta o formă ușoară sau moderată a bolii și se vor recupera fără spitalizare

 

Cele mai frecvente simptome:

febră,

tuse seacă,

oboseală.

Simptome mai puțin frecvente:

dureri de cap și dureri musculare,

durere în gât,

diaree,

conjunctivită,

dureri de cap,

pierderea gustului sau a mirosului,

iritație la nivelul pielii sau o decolorare a degetelor de la mâini

 sau de la picioare.

Simptome grave:

dificultăți de respirație sau dispnee,

durere sau presiune toracică,

incapacitatea de a vorbi sau de a se mișca.

Dacă prezentați simptome grave, consultați imediat medicul.

Sunați în prealabil.

Persoanele cu simptome ușoare care nu au alte probleme de

sănătate trebuie să se autoizoleze.

Din momentul în care o persoană este infectată cu virusul,

durează în medie 5-6 zile până să apară simptomele; totuși,

poate dura și până la 14 zile

Declarație pe propria răspundere

Prezenta declarație este întocmită în baza INSTRUCȚIUNII privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic al COVID-19, aprobate prin Hotărârea Comisiei Naționale extraordinare pentru sănătate publică nr. 26 din 21.08.2020, Hotărârea nr. 17 din 22 august 2020 a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău și a Reglementarilor speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021 în contextul epidemiologic de COVID-19, pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar, aprobate prin Ordinul MECC nr. 840 din 19.08.2020.